9.6 / 10 106 reviews 

Verhuurmakelaar 123Wonen Amersfoort

About 123Wonen Amersfoort

123Wonen Amersfoort is thé real estate rental agency in Amersfoort and surrounding places. We work in Soest, Harderwijk, Barneveld, Veenendaal and Leusden as well. Rent out your house for an indefinite period of time or lease your home temporarily. We are specialized in expat rentals and would love to give you advice about leasing your home through the vacancy law. 123Wonen aims to rent out your house within a short period of time!

You can also count upon 123Wonen Amersfoort for managing your estate; we offer financial and technical property management. We take care of your property, so you do not have to worry about it. Ask your real estate agent for more information about property management in your situation.

Do you want to rent a house? Of course 123Wonen Amersfoort can help you with that as well. Does our current offer not contain your ideal home? Sign up for our Housing e-mail and receive the latest offer in your mailbox!

Are you interested in renting out your house with the help of 123Wonen Amersfoort? Contact us today!

Team

Charmaine  Kok

Charmaine Kok

Charmaine is klantvriendelijk, staat altijd klaar voor de klant en zorgt voor een uitstekende dienstverlening.

Monique Spijker

Monique Spijker

Monique zorgt er voor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zij helpt u van begin tot eind en staat voor iedereen klaar.

Amersfoort

Contact us

123Wonen Amersfoort
Westerdorpsstraat 58
3871 AZ Hoevelaken

T 033 - 204 80 41

Social update

Our newest offerings

Amersfoort
Zijpenberg
  Zijpenberg
€ 2.295,-
Details
Amersfoort
Lage Boog
  Lage Boog
€ 2.495,-
Details
Amersfoort
Koningin Wilhelminalaan
  Koningin Wilhelminalaan
€ 1.300,-
Details
Amersfoort
Zielhorsterlaan
  Zielhorsterlaan
€ 1.750,-
Details
All offer

Office information & opening hours

Westerdorpsstraat 58
3871 AZ Hoevelaken

T 033 - 204 80 41
E amersfoort@123wonen.nl

COC 66292131
VAT nr. NL856483308B01

 NL34 INGB 0008 6335 72
BIC nr. INGBNL2A

Postadres:
123Wonen Amersfoort, Databankweg 26, 3821 AL Amersfoort

Bezoekadres:
123Wonen Amersfoort, Westerdorpsstraat 58, 3871 AZ Hoevelaken

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag Op afspraak
Zondag Gesloten

Afspraken of bezichtigingen zijn bij dit kantoor ook mogelijk buiten deze openingstijden.

Latest news

Woningmarktbeleid centraal in verkiezingsprogramma's

De Tweede Kamerverkiezingen op 22 november benadrukken het belang van woningmarktbeleid, zoals blijkt uit de (concept) verkiezingsprogramma's. Betaalbaar wonen, efficiënt gebruik van de bestaande woningvoorraad en het aanbieden van geschikte woonruimte voor ouderen en starters zijn enkele veelvoorkomende standpunten in deze programma's.

Opvallend is dat niet alleen GL/PvdA en SP, maar ook de VVD pleit voor meer overheidsregulering op de woningmarkt. Daarnaast streven veel partijen naar een nationaal plan of akkoord om de bouw van honderdduizenden nieuwe woningen te stimuleren, waarbij woningcorporaties een cruciale rol spelen in de realisatie van sociale huurwoningen. Hieronder een aantal belangrijke standpunten per partij:

  • GroenLinks/PvdA pleit voor meer overheidsregie op de koopwoningenmarkt, met gemeenschappelijk eigendom van grond onder koopwoningen en gemeentelijke bepalingen over woningtoewijzing.
  • De VVD streeft naar een Kooprechtwet voor huurders en wil de hypotheekrenteaftrek niet verder versoberen. Ze willen tevens een Bouwakkoord om de bouw van tientallen nieuwe woonwijken te bevorderen.
  • Het CDA wil 'betaalbaar thuis' promoten door de bouw van 1 miljoen nieuwe woningen in de komende jaren.
  • BBB wil woninginvesteringen aantrekkelijker maken met fiscale versoepelingen en het bevriezen van nieuwbouweisen om de woningbouw te stimuleren.
  • De SP roept op tot de oprichting van een ministerie van Wonen om het woningtekort aan te pakken, betaalbare woningen te realiseren en huisjesmelkers en speculanten te bestrijden.
  • De Partij voor de Dieren wil woonruimte creëren in agrarische gebieden door het vrijkomen van landbouwgrond bij krimp van de veestapel.

Er zijn echter verschillen tussen de programma's met betrekking tot onderwerpen als hypotheekrenteaftrek, grenzen voor particuliere investeerders en de toewijzing van woonmogelijkheden voor specifieke doelgroepen.

Bron: Vastgoed Actueel

27 september 2023 Read more
Rabobank: Huizenprijzen stijgen volgend jaar na snel groeiende inkomens

De Nederlandse woningmarkt staat op het punt om volgend jaar een nieuwe opwaartse trend te ervaren. Hoewel de prijzen van koophuizen dit jaar ongeveer 3,5 procent lager zijn dan vorig jaar, wordt verwacht dat ze de rest van het jaar min of meer stabiel blijven, met volgend jaar een voorspelde stijging van 2,4 procent.  Deze voorspelling komt van economen bij de Rabobank, die verwachten dat de snel stijgende lonen de prijzen zullen aanjagen.

 

Grotere inkomensgroei

Na een daling van de huizenprijzen sinds de zomer van vorig jaar, lijkt de markt nu al te stabiliseren, eerder dan eerder gedacht. Economen bij de Rabobank wijten deze trend aan de sterkere inkomensgroei dan verwacht, gecombineerd met slechts minimale stijgingen in hypotheekrente tarieven. Nic Vrieselaar, econoom bij de Rabobank, verklaarde: "Eerder dit jaar gingen we ervan uit dat de prijzen pas tegen het eind van het jaar zouden stabiliseren. Maar de inkomens van Nederlanders zijn iets sterker toegenomen dan voorzien, terwijl hypotheekrentes amper verder zijn gestegen. Na de heel snelle rentestijging in 2022, waardoor potentiële huizenkopers plots minder hypotheek kregen, neemt het bedrag dat kopers kunnen lenen nu dus juist weer snel toe. Bij een gebrek aan aanbod werkt die oplopende leenruimte al gauw door in de huizenprijzen."

 

Regionale verschillen

Er zijn wel aanzienlijke regionale verschillen. In regio's zoals Amsterdam, Utrecht, Gooi en Vechtstreek, Haarlem en omgeving, dalen de huizenprijzen naar verwachting met gemiddeld 7 procent ten opzichte van 2022. In Delfzijl en omgeving blijven de prijzen van bestaande koophuizen daarentegen dit jaar nagenoeg gelijk aan vorig jaar. In de rest van Nederland wordt een prijsdaling van zo'n 2 tot 4 procent verwacht. Voor volgend jaar verwachten de economen echter een kleine stijging in alle regio's.

 

Afgenomen verkopen en minder aanbod

Dit jaar worden naar verwachting 180.000 bestaande woningen verkocht, gevolgd door 170.000 volgend jaar. Dit is een daling ten opzichte van de 193.000 woningen die vorig jaar werden verkocht. Deze afname wordt toegeschreven aan de gestegen rentetarieven en de verminderde nieuwbouw, waardoor er minder doorstroming is op de markt.

Vrieselaar merkte op: "Na de eerdere toename van het aantal te koop staande huizen in 2022 zien we het aanbod dit jaar langzaam weer teruglopen. Vermoedelijk speelt hierin mee dat doorstromers vóór de rentestijging van vorig jaar veel actiever waren. Zij hadden vaak nog een hogere hypotheekrente, en konden door te verhuizen overstappen naar de toen zeer lage hypotheekrente. Tegen dezelfde maandlasten konden ze dan groter of mooier wonen. Maar nu veel zittende huiseigenaren juist een hypotheekrente hebben die vergelijkbaar is met of zelfs lager is dan de actuele rente, blijven huiseigenaren zitten waar ze zitten waardoor er minder aanbod van huizen is. Dat drukt de komende jaren het aantal transacties. Volgend jaar komt daar bovendien de verwachte terugval in nieuwbouw bovenop. Dat betekent minder verhuizingen en dus ook minder woningaanbod."

 

Bron: Tubantia

19 september 2023 Read more
Woningbeleggers en projectontwikkelaars dringen aan op voortzetting wetsvoorstel middenhuur

Ondanks de politieke onzekerheid na de val van het kabinet, roepen woningbeleggers en projectontwikkelaars op tot een voortvarende behandeling van het wetsvoorstel voor de regulering van middenhuur. Het wetsvoorstel, genaamd 'Betaalbare huur', werd kort voor het zomerreces door minister De Jonge voor Volkshuisvesting naar de Raad van State gestuurd. Het doel van het wetsvoorstel is het beperken van de huurprijzen in het middensegment. Terwijl de inwerkingtreding gepland was voor 1 januari aanstaande, heeft de politieke situatie geleid tot onzekerheid over de tijdlijn.

Zorgen

Desondanks uiten belangrijke spelers in de vastgoedsector, waaronder de Neprom en IVBN, hun zorgen over mogelijke vertraging in de behandeling van het wetsvoorstel. Ze vrezen dat aanhoudende politieke discussies en een uitdagende markt investeerders kunnen afschrikken, wat nadelige gevolgen kan hebben voor woningzoekenden.

Beide organisaties benadrukken dat uitstel kan leiden tot een groter aantal investeerders dat zich terugtrekt uit de woningmarkt. In een gezamenlijke brief aan minister De Jonge en de Tweede Kamer waarschuwen ze voor het ernstige ongemak dat dit voor huurders kan veroorzaken. Tegelijkertijd benadrukken de Neprom en IVBN dat het wetsvoorstel, zoals het nu is voorgesteld, de nieuwbouw van middenhuurwoningen substantieel kan vertragen. Ze dringen aan op aanpassingen om deze negatieve gevolgen te verzachten en te voorkomen dat investeerders afhaken.

Bron: Vastgoed Actueel

06 september 2023 Read more