4 recensie's   |   5.0 / 5.0

Nieuws en actualiteiten

Hieronder vindt u ons nieuws.

123Wonen trotse verhuurmakelaar van transformatieproject in binnenstad Deventer!

123Wonen Deventer zal de verhuur verzorgen van een nieuw transformatieproject van Curo Vastgoed BV in de binnenstad van Deventer. Boven het ING kantoor aan de Smedenstraat worden op dit moment 12 appartementen en 2 studio's gerealiseerd. Naar verwachting worden de woningen medio juli opgeleverd. De verhuur zal uiteraard eerder van start gaan. Binnenkort volgt er hierover meer informatie, dus houd onze Facebook pagina of deze website goed in de gaten!
 

18 april 2018 Read more
Aanpak scheefwonen door de Rijksoverheid

De Rijksoverheid houdt zich bezig met het aanpakken van scheefhuren en het beschikbaar stellen van genoeg sociale huurwoningen voor mensen die een laag inkomen hebben. Er zijn regels die mensen met een laag inkomen beperken een te duur huis te huren. Ook kunnen huurders die in een te goedkope huurwoning wonen een verhoging van de huurprijs krijgen.

Wat is scheefwonen?
Scheefwonen kan voorkomen in twee verschillende vormen. Goedkoop scheefhuren houdt in dat iemand in een goedkope sociale huurwoning woont, terwijl diegene met zijn inkomen een duurdere woning kan betalen. Op deze manier blijven er minder huizen over die te betrekken zijn door mensen met een laag inkomen. Een andere vorm van scheefhuren is dure scheefhuur. Dit betekent dat mensen met een laag inkomen (in verhouding) veel huur betalen voor hun woning. Zij ontvangen dan meer huurtoeslag dan nodig is, gezien ze een goedkopere sociale huurwoningen zouden moeten huren.

Oplossingen
De overheid wil het goedkoop scheefhuren aanpakken door mensen met een hoog inkomen meer huur te laten betalen wanneer zij in goedkope sociale huurwoningen wonen. Als gevolg verhuizen deze huurders dan vaak naar duurdere huurwoningen of een koopwoning. Zo zijn de goedkope woningen weer beschikbaar voor de lage inkomens. Om goedkoop scheefwonen te voorkomen mogen woningcorporaties sinds 2016 aan huurders met een laag inkomen alleen woningen aanbieden tot een bepaalde huurprijs. Zo wordt er voorkomen dat mensen met lage inkomens dure woningen betrekken en zeer veel huurtoeslag ontvangen.

Belastingdienst
Natuurlijk mag een verhuurder niet zomaar de huur van goedkope scheefhuurders verhogen. Er dient een inkomensindicatie opgevraagd te worden bij de Belastingdienst. Zo weet de verhuurder of hij gerechtigd is een extra huurverhoging voor te stellen. Verhuurders zijn echter niet wettelijk verplicht om huurverhogingen toe te passen bij goedkope scheefhuurders.

 

30 maart 2018 Read more
Nieuwe ID scanner voorkomt identiteitsfraude

123Wonen heeft de nieuwe Keesing ID AuthentiScan in gebruik genomen. Deze nieuwe ID scanner biedt de oplossing voor de controle van ID documenten en stelt gebruikers in staat identiteitscontroles uit te voeren op expert niveau. 123Wonen kan dankzij het gebruik van deze geautomatiseerde techniek nog meer service en hoge kwaliteit dienstverlening bieden aan haar klanten.

Vooral voor buitenlandse paspoorten is het belangrijk dat er controle uitgevoerd wordt. De AuthentiScan leest automatisch de gegevens in het ID document en slaat deze op in een beveiligde database. De afbeelding in het document wordt opgeslagen met ultraviolet en infrarood licht; daarnaast wordt de RFID afgelezen. Deze gegevens kunnen vergeleken worden met die in het ID document zodat fraude niet onopgemerkt blijft.

De ID scanner is ook in staat om een check uit te voeren waarmee gecontroleerd wordt of het ID document als gestolen en/of vermist staat geregistreerd. Het systeem maakt gebruik van een referentie database waarmee het paspoort vergeleken wordt met andere ID documenten uit het betreffende land. Zo kan er waterdicht verhuurd worden en weet 123Wonen zeker dat er geen identiteitsfraude plaatsvindt.  

23 maart 2018 Read more
123Wonen opent 27e vestiging

123Wonen heeft haar 27e vestiging geopend: ons kantoor in Drenthe staat vanaf nu voor u klaar om te bemiddelen bij huur- en verhuur van woningen. Met deze 27e vestiging versterkt 123Wonen de landelijke dekking en zijn wij nog dicher bij u in de buurt. Het kantoor van 123Wonen Drenthe is gevestigd aan de Laan van de Marel 625 in Emmen. U bent van harte welkom! 

19 maart 2018 Read more
Google investeert in uitbreiding Datacenter Eemshaven

Het datacenter van Google in de Eemshaven van Groningen wordt uitgebreid. De vraag van consumenten en bedrijven naar diensten van Google neemt toe; het bedrijf investeert een half miljard euro in de uitbreiding. Sinds de opening in 2016 bracht het datacenter de regio in de Eemshaven ongeveer 2200 banen. De personeelsleden werken onder andere in de IT, beveiliging en elektronica en maken diensten zoals Google Maps, Gmail en YouTube mogelijk. 123Wonen Groningen werkt samen met verhuurders in de Eemshaven om werknemers woonruimte in de regio aan te kunnen bieden.

Technologie in regio Groningen
De uitbreiding van het datacenter van Google zorgt ervoor dat Groningen veel te bieden heeft voor internationale technologiebedrijven. Hernieuwbare energie, goed geschoold personeel en ook uitstekende ICT-verbindingen. Doordat het grote datacenter in de Eemshaven gevestigd is wordt het ook steeds aantrekkelijker voor andere technologiebedrijven om Groningen als locatie te kiezen.

16 maart 2018 Read more

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief